Over ons

W.Windhorst&zn

De firma W. Windhorst & Zn is opgericht in het jaar 1920 door dhr. Willem Windorst. Het is een familiebedrijf en momenteel wordt het bedrijf gerund door zijn kleinzoons Richard en Marcel Windhorst. Wij zijn gespecialiseerd in het telen van Gaultheria-Mucronata's en het importeren van Paeonia Suffruticosa's uit China en Japan.

De firma W. Windhorst & Zn is vanaf het begin gespecialiseerd in het telen van Gaultheria-Mucronata's. Onze grootvader Willem Windhorst begon rond 1930 met telen van Gaultheria-Mucronata's. Ook teelde hij andere planten zoals Berberissen, Azalea's en Coniferen. In de loop der jaren zijn wij gestopt met het kweken van deze soorten, omdat ze niet meer pasten binnen onze strategie van marketing. De grotere vraag van onze klanten naar Gaultheria-Mucronata's heeft ervoor gezorgd dat wij ons zijn gaan specialiseren in het kweken van deze planten.

Een aantal jaren geleden hebben wij het bedrijf van dhr. L. Windhorst overgenomen. Dit bedrijf was gespecialiseerd in het importeren van Paeonia Suffruticosa's. In het jaar 1950 is dit bedrijf begonnen met het importeren van Paeonia Suffruticosa's uit Frankrijk. Dit gebeurde toen kleinschalig. Vanaf eind jaren zestig importeerden ze de Paeonia Suffruticosa's uit Japan. De vraag naar deze plant werd steeds groter en zijn wij dit gaan uitbreiden met leveranciers uit China. Op dit moment zijn wij èèn van de grootste importeurs van Paeonia Suffruticosa's in Europa. Wij  leveren kale wortelplanten aan collega-telers en leveren planten in pot aan supermarkten, tuincentra en bouwmarkten.

 

Certificeringen : Global G.A.P. en GRASP

Ons bedrijf is te vinden in boskoop,

 Adres : Biezen 104    Postcode : 2771 CN